Van alles wat! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van AnnegenMar - WaarBenJij.nu Van alles wat! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van AnnegenMar - WaarBenJij.nu

Van alles wat!

Door: Marianne & Annegina

Blijf op de hoogte en volg

07 April 2011 | Australië, Melbourne

Na bijna 3 weken niets van ons te hebben laten horen, eindelijk weer ff een update!

- Het Werk -
Ons werk was bijzonder interessant en leerzaam. Op een van de foto' s kun je een Pan Handle zien (een klein huisje) die we helemaal hebben leeggehaald, schoongemaakt en geschuurd. Dat was eigenlijk echt mannenwerk!! Tjongejonge wat was dat een vieze bedoening!! Het werk ging af en toe gepaard met wat gegil omdat het vol spinnen en spinnenwebben zat of omdat er ineens iemand door de grond heen zakte. De vloer was gewoon verschrikkelijk verrot, maarja orders zijn orders wij moesten dat krot schoonmaken. Gelukkig was het niet alleen ellende. We hadden leuke collega' s die de term ‘werken’ niet bepaald hadden uitgevonden.

Voordat we aan de slag gingen hadden we eerst nog een gesprek gehad met onze werkgever: Barry McVilly. Een nogal welvarende man met een grote interesse voor messen, goud en allerlei spullen uit western films! Hij liet ons zijn huis vol trots zien. Het huis was op zich een prachtige villa maar lag vol met allerlei dierenhuiden en andere resten van dode dieren. Herten- en bizonkoppen onder andere. Hij liet ons zijn speciale donkere kamer zien,waar eigenlijk niemand mocht komen,waarvan het middelpunt een foto van zijn vader was die een of andere baas van de maffia was. Een heuse godfather!! En die stamde weer af van de italiaanse filosoof Machiavelli. Oke....het zal wel ietsiepietsie overdreven zijn maar goed.

Op een van onze werkdagen kwam hij wanhopig op ons af. Hij was zijn ring ter waarde van 12.000 euro verloren!! Waarschijnlijk toen hij rotzooi aan het verbranden was...dus zijn ring is tot een goudklompje versmolten.

- Ballarat - Het centrum van de goudzoekers!! -
Zoals de meeste van jullie wel zullen weten was er in Australie een goudkoorts rond het jaar 1850. Dit zorgde ervoor dat veel mensen uit allerlei landen naar Australie emigreerden om hier hun geluk te beproeven Ballarat was een van de eerste goudzoekersplaatsen en hier is dan ook bovenop de goudmijnen, die nog steeds in gebruik zijn, het oude Ballarat nagebouwd.Dit wordt Sovereign Hill genoemd. We bezochten deze plaats met Stuart, de zoon van Klaas en Ria. Er liepen allerlei idioten rond in van die apenpakjes van vroeger. Wij gingen ook in de rij staan om mee te doen met een schoolklas uit het jaar 1850. Ook was er een echte soldatenoptocht die natuurlijk gefilmd moest worden. We zoomden in op een soort van soldaatje die nogal een hoge dunk van zichzelf had. Grote mensenmassa's stonden om hem heen om naar hem te luisteren terwijl hij grote overdreven verhalen zat te vertellen. Maar opeens stopte hij middenin in zijn verhaal en kwam hij met uitgestoken hand op ons af lopen. Wat doen jullie daar!!! Brulde hij. Het werd opeens heel stil en alle ogen werden op ons gericht. Wij vanzelluf gewoon door blijven filmen. (deze filmfragmenten kunnen jullie bewonderen op onze welkomsparty, als daar nog geld voor over is ;-p)

- Melbourne -
Aangezien we woensdag al klaar waren met ons werk hadden we het plan om lekker een dag of 2 in Melbourne door te brengen. Melbourne was altijd de hoofdstad van Australie, dit is goed te zien aan de vele overheidsgebouwen die er nog zijn. Maar Sydney werd groter en groter en wilde ook de hoofdstad worden. Maar we hadden al gemeld dat ze na veel geruzie uiteindelijk Canberra kozen.
Dus wij op weg naar Melbourne. Wij, de twee slimste wezens die er op 2 benen rondlopen kwamen er niet achter waar we nou moesten parkeren om de trein te pakken. Dus na veel gezoek waren we al bijna in het centrum van de stad aangekomen. We parkeerden onze auto in Tottenham (een suburb van Melbourne) en namen de trein naar het centrum. Nog nooit van ons leven hadden we zoveel noodles gezien. (Noodles is trouwens een synoniem voor chinezen) Dikke noodles, lange noodles, magere noodles, extreem gekruide noodles, zelfs rode noodles! Nadat we alle noodles hadden bewonderd, en zelf half vernoodled waren, kwamen we aan op het Flinders street station. Een erg mooi station in het centrum van Melbourne. Na onze lange reis hadden we natuurlijk honger. Uiteraard.... eerst haalden we wat info bij het informatiecentrum waarna we op zoek gingen naar een eetgelegenheid. Dat was niet zo moeilijk want midden op het station stond een bord met: 'honger?' we hoefden dus alleen maar onze neus te volgen.

In Melbourne gingen we eerst naar de Art Gallery, waar Marianne op een bankje ging staan om een heel mooi schilderij over de lijdensweg te bekijken. En zeg nou zelf: op een bankje staan, in een museum, schoenen uit voor de hygiene en turend naar het schilderij: dat noemt men toch puur interesse tonen? Maar de bewakers zagen dit anders, en Marianne werd met grote bewoordingen duidelijk gemaakt dat ze ogenblikkelijk naar beneden moest komen. Wisten wij veel dat Queen Victoria haar derriere daar had neergezeteld omstreeks 1600, en nog heeel veel andere koningen na haar?

Vervolgens liepen we naar de EurekaTower, de hoogste wolkenkrabber van Melbourne. Daar genoten we vanaf de 88e verdieping van een prachtig uitzicht over deze wereldstad. Het was op de een na hoogste verdieping van het gebouw en je kon er zelfs buiten rondlopen. We dronken daar een kopje koffie, waarna we met de lift weer binnen 40 seconden voet aan land zetten.
We kuierden vervolgens, genietend van een lekker zonnetje, langs de rivier door het midden van Melbourne. Hier waren allerlei roeiclubs aan het roeien, in wel heel interessante tenues. Gelukkig dat er ook wat Mr. Darcys in pak rondliepen anders had het niet goedgekomen. We vroegen ons al af waar ze waren....

De volgende dag gingen we weer naar Melbourne, waar we door prachtige tuinen liepen met mooie fonteinen. De Fitzroy Gardens genaamd. Hierin stond Captain Cook's Cottage, een van de eerste ontdekkingsreizigers. Hierna namen we de gratis bus naar Melbourne Museum, waar blunder 1 van de dag plaatsvond. We stonden namelijk dicht bij de deuren, middenin de bus. En toen de deuren opengingen zat Annug haar slipper vast onder de deur. Wij met z'n 2-en trekken, de hele bus kijken, maar wat er ook gebeurde, de slipper ging NIET los. Dus Mar tegen de busschauffeur aan 't brullen dat ie de deur weer dicht moest doen. De busschauffeur die ondertussen goed chagerijnig werd,deed de deur weer dicht, waarna hij verder wilde rijden. Maar wij vanzelluf weer een brul: ja, de deur moet ok weer open he!!! Echt emberassing...
Het museum was prachtig, het was eigenlijk niet echt een museum. Meer een expositiehal. Het was ingericht naar allerlei thema's, zoals: dino's, insecten, maritiem leven, ruimte & er was een speciaal gedeelte ingericht voor evolutie. Men beweerde zelfs de missing link te hebben ontdekt! Zoiets stoms had ik nog nooit gehoord. Ook was er een speciale afdeling over het menselijk lichaam waar wij natuurlijk direct op af stoven. Zeer interessant om te zien hoe je ontwikkelt tijdens de pubertijd en hoe het leven ontstaat vanaf HET echte begin. Onze tere,jonge zieltjes konden zulke dingen natuurlijk niet verwerken dus verplaatsten we ons gauw naar de afdeling spijsvertering.

's Avonds hadden we natuurlijk HONGER!!! Dus gingen we naar de Italiaanse straat, op zoek naar een vervanger voor ons Emmeloordse Da Enzootje. Dit was een hele straat vol met alleen maar Italiaanse restaurantjes. Bij elke deur werden we aangehouden, en er werd haast gesmeekt of we binnen wilden komen. Wij trapten daar vanzelluf niet in en zochten rustig ons restaurantje uit... Neej, was het maar waar! Het eerste restaurant waar we voor stonden kwam er direct een ober op ons af: willen de dames binnen of buiten een tafeltje? Owww, wij durfden al nix meer te zeggen en dus belandden we daar in dat restaurantje. Waar we overigens heerlijk aten. Dit was trouwens onze eerste x dat we in een restaurant aten dus dat viel weer mee...

Deze 2 weken hadden we GEEN contact met jullie allemaal, omdat we gewoonweg geen internet hadden. En zelfs onze telefoon deed het niet omdat we te ver van een verbindingspunt waren. Hierdoor mistten we jullie wel erg. Dus het was weer erg fijn toen we onze moepies weer even spraken... Wel hoorden we deze week dat Anne was overleden, een goede vriendin van onze familie. Op zo'n moment is het zo ver weg zijn van familie en vrienden niet fijn. Iedereen kan thuis afscheid nemen en wij zijn zo ver weg...

Vandaag zitten we op een camping in The Grampians te schrijven. Dit is een prachtig natuurgebied. Maar vanzelluf hadden wij dat weer: het halve gebergte bleek door de regen 'verplaatst' te zijn, en dus zijn bijna alle wegen hier afgesloten. Er zijn weinig plekken goed te bereiken door alle schade die hier is aangericht. Dus, 35 km voor onze bestemming was ineens de weg afgesloten! Dat was 100 km eerder al aangegeven, maar nee wij rijden vanzelluf door tot het laatste moment. Hierdoor moesten we nog eens 100 km omrijden. De rit, die normaal 2 uur duurt, heeft ons bijna 4 uur gekost... Maar het uitzicht is het waard! En het mooiste van alles: we hebben 2 echte gentlemens hier ontmoet die nu druk bezig zijn een een vuurtje te stoken waar wij onze handjes en voetjes aan kunnen warmen... Life's good at the moment. Wacht maar tot we morgen 4 uur gaan lopen en 300 meter gaan klimmen. Dan zullen we wel anders piepen...

• 07 April 2011 - 07:20

Diana:

Hey chicks, hebben jullie al een eigen Mr. Darcy ontmoet? ;P Wat maken jullie veel mee zeg! Have Fun.

Groetjes Diana

• 07 April 2011 - 11:55

K.kramer:

Hallo pubers, wist ik veel, dat jullie als pubers niet tegen de ontwikkelingen van jullie tere zieltjes, zoals jullie het noemen, kunnen. Maar alla,misschien ontwaken jullie door al deze ervaringen ook nog wel eens. Maar laat jullie je door die twee, z.g.n. gentlemennen, een woord waar ik niet uit kom, zijn dat soms merries? niet te veel opwarmen. Un goeie urker is beter als een halve halfbloed of bleekneus. Misschien kun jullie mij nog volgen? Maar zeg of denk dan maar net als Festus, gij raast machtigste? Kloas. Maar ter zake, hier is alles nog hetzelfde, wat de liefde betreft, dat stabiliseert zich wat, rustig aan dan breekt het lijntje niet. Meer zeg ik er maar niet over, het zit wel goed snor. Hebben julliie wel eens van zwijgplicht gehoord? nee? nou dan licht ik jullie wel in als jullie weer terug komen. Maar het is hier echt menens. Het weer is hier echt meest lente, en zoals jullie weten: april doet wat hij wil. Verder zijn we ons aan het voorbereiden op de komende trouwerijen. Dus .... er is afgesproken dat ik een samenspraak op mijn eentje zou doen. Verder hebben we vanmorgen samen met Marretje en Marleen jullie fotos bekeken. We zetten de comp. op dia en dan draaien we ons af en toe om, en zeggen: wat ewen ze ut doar ok goed e. Maar zo;n mooie reis is jullie van harte gegund. Nou dames ik hoop dat jullie voor de rest van jullie reis het ook goed bevallen mag. En D.V. tot horens en of ziens. Kloas in Ma.

• 07 April 2011 - 17:00

Jacoba:

Heeey meiden!!
    Wat een belevenissen weer! Maar ehm.. Vorige week kwam ik er weer even achter hoe dat gevoel is: far from home... lonely... ;) Maar goed, die berg die jullie gaan beklimmen is nog kleiner dan de Massadah! En dat heb ik overleefd ;) 2 km lang over een slingerpad van 350 meter hoog... maar geniet daarna maar van het uitzicht:D En neem genoeg water mee hea, voor het geval jullie uitdrogingsverschijnselen gaan vertonen ;-) Of een zonnesteek oplopen waardoor de blunders nog erger worden dan ze al zijn ... Hihi!

Maar goed, fijn om te horen dat wij hier op Urk nog gewaardeerd worden door jullie nu jullie een heel ander, leventje daar hebben. Luxe wel te verstaan ;-) Maar goed, zonder je zusje voelt het toch anders hea.. dan mis je gewoon wat :)

Oow, en ik wilde ff melden: jullie staan in de krant! De familie Roos was deze week weer rijk vertegenwoordigd in de krant, het Urkerland wel te verstaan, de enigste krant die je als je eigen beschouwt, zelfs in Australie ;)

Nou mensjes, de kost is warrum, wij goan lekker an de bami! Doen voorzichtig an en geniet ervan:D

Kwa heri (tot ziens)!! :D (Ik blijf gewoon beetje keniaans;))

• 07 April 2011 - 19:20

Tiny:

Sla ik het Urkerland open.. zie ik dat mijn buurmeiden grote avonturen beleven aan de andere kant van de wereld! Gaaf zeg!! Ik word haast jaloers. Maar geniet er van hoor. ´t is een ervaring voor je leven. Nou ik denk dat ik af en toe maar even op deze site kijk om te lezen hoe het jullie vergaat, want ik lig in een deuk om jullie verhalen;)

Groetjes Tiny

• 08 April 2011 - 02:21

Cobie:

Heej Anneg en Mar

Koesterend om alle blogs te lezen..!
    Geniet er nog maar lekker van...!

Liefs Cobie

• 08 April 2011 - 04:13

Kramer Elle:

leuk meiden dat jullie zoveel genieten van ons mooi land Australia, Teun en ik zijn blij dat je het naar je zin heb en dat je vijlig aan mag komen naar ons toe in W.A. ik heb een week of zo een heeeeele lange email naar jullie gestuurd maar nu dat ik hoor dat je geen email aansluiting had vraag ik me af of je hem ontvangen heb kun je mischien laaten weten ? elle op kramerent@hotmail.com

• 08 April 2011 - 16:39

Albertine:

Dus.... jullie zijn nu BU èrs (bekende Urkers) Jullie staan in het urkerland. Ja ja, met foto en al.....

Nou meiden vanaf de urkerweg de groetjes , ook van angela, en geniet er maar van.

Albertine

• 08 April 2011 - 19:05

Hilbrand:

Annug en Mar de groeten vanuit Tollebeek

• 09 April 2011 - 11:49

Anneke:

Ha, Annegina!

Hoest met jouw daar in het verre Australië? Vet gave foto's hé! Je moet d'r maar goed van genieten hoor:)! Jullie zien veel. Enjoy, enjoy!!!

Greetz, vanuit Rijssen: Anneke
    (;) je oude Goudse kamergenoot)

• 09 April 2011 - 12:13

Corretje:

nou.... gefeliciteerd dames.. nu zijn jullie officieel BU'ers (bekende urkers) leuke verhaal in de krant..

• 10 April 2011 - 06:03

Aliedjen:

Na-aaapers!!;)
    Meen artikel was lekker GROTER en LLAAAAANNGGEERRRR!!

• 11 April 2011 - 18:29

ANNUG JARIG!!:

Heej Annug,

vandaag echt volwassen!! :D
    Daar al wat eerder dan hier in Nederland;)
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een fijne dag van!

Ver van ons vandaan en toch in ons hart (L)
    Ook Mar beetje gefeliciteerd hoor ;) Neem onze taak als familie vandaag maar beetje in (door zakdoekjes aan te geven voor de emotie's ;))

Va, moe, broertjes en zusjes

• 12 April 2011 - 06:03

Annegre Roos:

Hallo annegina en marriane!
    Ik hoop dat jullie het op annegina haar verjaardag lezen want ik wil annegina feliciteren dat kan nu niet
    op de normale manier (thuis bij jullie)
    dus doe ik het zo op de site van jullie
    groetjes xxxxxxxxxxx Annegre

• 12 April 2011 - 06:13

Willem Roos:

annegina gefeelisflapstaart met ju verjaar dag diken knuf van willem nu ben ik klaar

• 12 April 2011 - 07:57

Fam. W.de Ridder:

hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en we wensen jullie daar nog een mooie tijd toe en de zegen van boven.groetjes van wim en annie en de kinderen (niet gedacht hè?)

• 12 April 2011 - 11:49

Ab Anneke En De Kids:

hoi hoi meiden jullie hebben er weer iets leuks van gemaakt hoor hier alles oke , annegina nog van harte met je verjaardag maak er een leuke dag van ,ook al is je fam er niet bij ze denken wel aan je .succes verder.
    knuffel uit nieuwegein

• 12 April 2011 - 13:33

Jacoline:

Hej nicht, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, geniet van de tijd daar, en doe voorzichtig an. groetjess

• 12 April 2011 - 19:52

Fam. T Hakvoort:

Haaaiii

wat een belevenissen, jullie zijn al heel wat ervaringen rijker zo te zien!

En vandaag is het de grote dag..
    Annegina; Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen toegewenst.

Met ons gaat alles goed & met jullie?

Tiemen is met Mehmet naar Turkije voor wat zaken te regelen..
    Bij ons is verder alles rustig.

Tot horens,

Groetjes van ons allemaal.

ps. mail trug sturen?
    rianne_felice@hotmail.com