We zijn in Nieuw Zeeland!!!
Door: Marianne & Annegina
23 Mei 2011 | Nieuw Zeeland, Putaruru
De auto verkocht
Eindelijk, na veel gedoe hebben we dan onze auto kunnen verkopen. Na hem op 3 websites te hebben gezet kregen we veel animo. Toen we echter nog geen koper hadden, de avond voor we vertrokken, hadden we de moed al opgegeven. Maar, 't was echt 'n wonder: die avond belden er 2 belangstellenden. En dus verkochten we ons autootje die avond. 't was een droevig moment van afscheid nemen...
Op weg naar Nieuw Zeeland
Zoals de meeste van jullie wel weten komen we regelmatig iets later dan de gemiddelde kerkganger de kerk binnen. Een gevleugelde uitspraak van een collega uit de Formido was: op 't vliegveld stoan ze 3 uur van te vuuren mit 'r luizen barsten te wachten, mar goan ze nor de karruk binnen ze altijd op 't nippertjun. Deze aanname IS NIET JUIST!!! Wij kregen 't namelijk voor elkaar om als laatste 't vliegtuig in te stappen. En zo kwam 't dat niet alleen de kerk, maar jawel: ook de vliegtuigmaatschappij om Annegina en Marianne moesten wachten.
't kwam als volgt: wij waren goed op tijd voor onze vlucht van Adelaide naar Melbourne waar we een overstap moesten maken. Voor deze overstap hadden we 1,5 uur. Half 9 is toch 'ontbijttijd?' Dus wij zaten rustig mensjes kijkend, bij de uitgang van 't vliegveld, te genieten van ons boterhammetje. We kuierden rustig naar de douane, en we hadden makkelijk op tijd kunnen zijn als niet een of andere controleur marianne gigantisch aantrekkelijk vond en haar MOEST controleren op explosieven. Allemaal fysiek uiteraard. Zeer Raarrrr.... ;-p De eigenlijke versie is dat Marianne woest naar de douane kwam stampen aangezien we maar ietsiepietsie op moesten schieten. Door dit terroristische uiterlijk werd ze er gelijk uitgeplukt. Wat wil je met zo'n rugtas. De handbagage mocht 7 kilo zijn, maar we moesten natuurlijk onze nieuw aangeschafte Jane Austen-boeken collectie meesjouwen naar Nieuw-Zeeland, dus woog haar handbagage zo'n 15 kilo.
We kwamen dus als laatste aan in 't vliegtuig. Toen we namelijk eindelijk door de douane kwamen stond er het beangstigende bericht op de schermen: LAST CALL FOR FLIGHT DJ1984 NAAR AUCKLAND. Doordat wij dus zo laat waren kwamen we ook een half uur later aan in Auckland. Wij vanzelluf schelden dat ze sneller hadden moeten vliegen, want nou zouden we dus bus missen, waar we al 50 euro voor hadden betaald.
Toen ze op 't vliegveld ook nog begonnen te zeuren over onze tent sloegen helemaal alle knoppen door. er kon wel eens een muggetje inzitten, die we uit Australie hadden meegenomen. Maar wij hielden een heel zielig verhaaltje op waardoor de vliegveldmedewerker al na een halve minuut onze tent BIO-OKE verklaarde. Dus wij op naar de bus. Deze haalden we op 't nippertje. Daar gingen we dan: stel je voor: wij met een enorme backpack op onze rug. Marianne met een tas met 20 kilo boeken over 'r arm. Annug met allemaal pannetjes aan haar tas al klingelend erachteraan. De pollepel bovenop de backpack sloeg alles!!!
Op jacht
Nadat Klaas, Jaap en Gerdien ons op hadden gehaald ploften we neer in huize De Vries. Hier werden we gastvrij onthaald met een paar lekkere taarten van Grietje. Vrijdag planden we onze trip door Australie, waarna we ons vervolgens 's avond voorbereiden op de POSSUMJACHT.
Possums zijn hele schattige, lieve beetjes. Met glazige oogjes en een donzige vacht. Ze lijken wel een beetje op knuffelbeertjes, en zijn net zo groot als een lief poesje. En deze snoezige, levende wezentjes gingen wij zonder medelijden afmaken. NO PAIN!!! (even tussendoor: we zijn sinds 2 weken fan van Rocky!!!) We schoten er 7 dood, en plukten er van 3 de vacht af. Dit is namelijk geld waard, want er worden mooie mantels van gemaakt. Nee, we hebben een beetje geholpen de natuur van Nieuw-Zeeland te beschermen, want ze zijn een grote pest zonder natuurlijke vijand!!! In Australie zijn ze trouwens zeldzaam... In Australie zijn de meest giftige dieren van de wereld, in tegenstelling daarvan zijn in Nieuw-Zeeland vrijwel geen giftige dieren!
Watervallen, Rode Bossen en Heetwaterbronnen
Om half 7 werden we van ons heerlijke bedje afgesleurd om een track te gaan lopen. Samen met Klaas liepen we een track door een prachtig gebied met subtropische planten. Hier was een enorme waterval van 150 meter hoog. Hier hebben we even heerlijk staan genieten. Daarna pikten we de rest van 't gezin op, waarna we naar Lake Tarawera reden. Hier waren rond 1800 3 vulkanen uitgebarsten, hierdoor ontstond dus 't meer. De toppen van de vulkanen waren eraf geslagen door het natuurgeweld. Begraven onder het puin ligt één van de zeven wereldwonderen: de White Terraces, wat bestond uit heetwaterbronnen.
's middags rond een uur of 4 gingen we met 'zn allen naar zo'n warmwaterbron. Toen we aan kwamen rijden zagen we de stoom al boven de rivier uitkomen. Stel je voor: in de winter lekker in de buitenlicht bubbelen in een riviertje met een klein watervalletje van ongeveer 35 graden . Puur genieten! Toen 't donker werd werden er gezellige waxinelichtjes aangestoken en gebruikten we modder uit de pure natuur als maskertjes. éen nadeel: je ruikt een paar dagen naar zwavel.
Het helderste water
In de buurt van Potaruru ligt een riviertje waarin het zuiverste water ter wereld stroomt. Het duurt 100 jaar voor het de oppervlakte bereikt. Het is zo zuiver dat Coca Cola er zijn water regelrecht uittapt, en zo in flessen stopt zonder dat het eerst nogeens wordt gezuiverd. Wij stopten natuurlijk ook water in ons flesje: 't was heerlijk!
Onze eigen Sunny!
vandaag huurden we onze eigen auto bij het vliegveld. Een echte Nissan Sunny! Alleen een wat jonger model. Het is genaamd: de El - Cheapo, wat staat voor: goedkoop. Maar goed genoeg om ons overal te brengen. 1 probleem: we hebben geen cd-speler dus brullen we zelf de hele dag allerlei onzin. Zo prachtige trip langs de kust naar Coromandel, in het noorden van nieuw-Zeeland. De weg was nog bochtiger als de weggetjes in Zwitserland, maar 't uitzicht was prachtig! Wat is God toch groot! We bekeken Cathedral Cove, waar de set van Narnia is opgenomen, het laatste stuk uit Prins Caspian, waar Aslan op het strand staat. Ook gingen we naar Hot Water Beach. Waar je, als je een kuiltje groef in heet water kon gaan liggen. Echt vreemd: 5 meter vanaf de zee zag je allemaal mensen in kuiltjes in heet water liggen. Terwijl de zee steenkoud is. En 't water is goed heet: wij verbranden ons levendig!
Geniet van onze foto's allemaal en tot de volgende keer! En laat gerust een reactie achter! Dat vinden we hartstikke leuk!
Op weg naar Nieuw Zeeland
Op jacht
Watervallen, Rode Bossen en Heetwaterbronnen
Het helderste water
Onze eigen Sunny!
23 Mei 2011 - 12:26
Moepien En Ouwe Toat:
Ha, deze keer lekker de eerste reactie van ons!
Leuk verslag weer ... wat is nou waar en wat niet, denken we dan maar ...
Fijn dat jullie gezond zijn aangekomen. Maak er een mooie trip van! Geniet van de natuur, maar denk bovenal aan de Schepper van dit alles.
En wees voorzichtig!
Tot ziens.
23 Mei 2011 - 17:36
Jacoba:
Heyhay!
Weer heel verhaal van jullie!
Kga nu ff de foto's bekijken. Dat van die warmwaterbronnen kan ik zo voor me zien! Alleen geweldig dat je in die van jullie rond kon dobberen!
Liefs Jacoba -
23 Mei 2011 - 20:37
Aliedjen:
Oe Jauwk, wat klinkt dat romantisch! Liep er ok nog wat lekkers roend dan? Zitten ze eesoud in Nieuw-Zeeland! ik bin maar wat groos op jelui or! Hoe got ut mit de heimwee? Meen va en moe stuurden mn van de week allebei apart een emailtjen dat ze mn misten.. Is dat niet vertederend?? Ut zal ze laaren!! whahaha! Nou ik zal wier varder mit mn zoektocht.... noar wat lekkers.... AHUM! ..... Eaw je m duur.... -
23 Mei 2011 - 20:52
Sjoerd Koffeman:
Hallo Annegina en Marianne,
Leuk om alles weer te lezen en dat alles nog goed gaat.
Het wordt nu toch wel weer tijd om thuis te komen hoor.
Jullie plekje in de kerk hier is nu bezet door anderen dus dat word vechten als jullie terug zijn.
Oh ja, Auke is ook al geopereerd in Belgie en het gaat goed met hem.
Nou, de groeten van Sjoerd -
24 Mei 2011 - 12:21
Johanna:
toppieej!!
possums afschieten?? had ik toch egt niet van jullie verwacht hoor!!:P
geniet er nog eff van!!
liefs joh -
24 Mei 2011 - 18:44
Corretje:
hoe kunnen jullie zulke mooi schepsels zomaar afknallen???? beestjes wie zelf geen geweer hebben om mee te schieten!!! hoe zouden jullie het vinden om door een possum afgeknald te worden?? he???? annegina zou het ook niet leuk vinden als marianne in 1 keer dood geknald zou worden door een psygopatische possum?? toch? meschien had dat beestje wel een gezin te onderhouden... zaten er jongen op hem te wachten.. te wachten totdat moeder possum eindelijk weer eens vreet op tafel bracht!! nee die zijn nu ook dood natuurlijk omdat vader possum te lui was om eten te vangen... van die kinderpossums komt nu ook niks terug.. kindertehuizen.. op straat leven.. gevangenis... slecht een paar woorden heb ik voor jullie: STELLETJE DIERENBEULEN!!!!!!! BAH ik walg van jullie! -
24 Mei 2011 - 18:52
Hilbrand:
als wij dit zo lezen dan vraag ik mij af of jullie nog wel terug komen,maar veel plezier en groeten uit Tollegat -
25 Mei 2011 - 10:49
Marijke:
heeej .. leuk om jullie verhalen weer te lezen veel plezier in nieuw zeeland
xxx marijke harderbank 18 ;) -
25 Mei 2011 - 13:49
Alie E:
Echt leuk om al die verhalen van jullie te lezen. Heel veel plezier in Nieuw Zeeland.
Liefs Alie -
25 Mei 2011 - 19:00
Alie Kramer:
Hey girls,
Wish I was there!
Gr. -
27 Mei 2011 - 16:59
Ome Fekien:
he"meiden!kan je daar lekker boeren? -
27 Mei 2011 - 18:12
ANNEGRE ROOS:
zo te zien hebben jullie het erg naar
naar je zin jullie beleven wel wat hoor
of zouden jullie het anders saaaaaai
vinden? ? ?
nou geniet er nog maar lekker van en
wees voorzichtig!!!!!!!!!!!!!!
dikke knuf en poes ANNEGRE